A kiválasztott magokat célszerű előzetesen beáztatni, hogy jobban és gyorsabban csírázzanak: öntsük őket üvegekbe, az üvegek 3/4 részét fedjük le vízzel, zárjuk le a fedelet, és hagyjuk állni néhány órát. Ezután öntse a vizet a fedőre, és tegye az üvegeket alulról felfelé egy állványra, hogy az utolsó víz is le tudjon folyni. A víz a kerámialapra csöpög. A következő napokban a szüretig folytassa az öblítést reggel és este: mindig öntse vissza a vizet az üvegekbe (a fedő fölé), hagyja állni őket néhány percig, öntse rá a fedőt, és tegye vissza az állványra. A csírák 5-8 nap múlva fogyasztásra készek lesznek, a mag fajtájától függően. Minden csírázás után mossa el az üvegeket és a fedeleket tavasszal, vagy tegye őket a mosogatógépbe.
Anyagok:
- átlátszó üvegedény (2x1000 ml)
- 2x fedél egészségre ártalmatlan eloxált alumíniumból (nem lép reakcióba az élelmiszerekkel)
- rozsdamentes acél fedelek
- kerámialap a csepegtetéshez