###message

Miért a lassú, csigás prések a legjobbak?

20. február 2020

Ajánlott, hogy minden nap 5-9 adag gyümölcsöt és zöldséget egyen. Noha ez túlzásnak tűnhet, a facsaró hozzájárulhat e cél eléréséhez. Míg a gyümölcspréselés eltávolítja az oldhatatlan rostokat, addig megtartja az oldható rostokat. Az éhgyomorra fogyasztva a lé formájú tápanyagok könnyebben felszívódnak. A legjobb facsaró azonban az, amelyet valójában úgy fog használni, hogy az oxidáció nem pusztítja el a tápanyagokat.

jak vybrat odšťavňovač

Az áruházban vásárolt gyümölcslé gyors és egyszerű módja annak, hogy megkapjon néhány adag zöldség és gyümölcslevet, vagy legalább úgy tűnik. Valójában a levet frissen kell facsarni és fogyasztani, és nem úgy tervezték, hogy hetekig vagy hónapokig tartson. Az áruházban vásárolt gyümölcslé magas hőmérsékleten pasztőrözött, és a tápanyag nagy része megsemmisült. A mesterséges vitaminokat később adják hozzá, de az eredmény alapvetően üdítőital összekeverve zúzott multi-vitaminnal.
Ezzel szemben a hidegen sajtolt gyümölcslé megtartja a gyümölcsben vagy zöldségben található természetes vitaminokat és fitotápanyagokat. Mivel az oldhatatlan rost eltávolításra került, a test könnyebben képes felszívni a tápanyagokat. A gyümölcsprések úttörője, Dr. Norman Walker szerint a test akár a tápanyagok négyszeresét is felszívja a hidegen sajtolt gyümölcslevekből, mintha az egészet ették volna meg.

100% džusy z krabice vs. čerstvé šťávy z odšťavňovače

4 pont, amelyet meg kell fontolnia, mielőtt juicert választ:

  1. Milyen gyakran fog préselni?
    Ha csak alkalmanként présel, akkor centrifugális facsaróval megteszi. Csak tudnia kell, hogy azonnal el kell fogyasztania a levet, és tudja, hogy a zöldségeket nem tudja centriguális préssel feldolgozni. Ha hetente legalább néhányszor szeretne levet készíteni, azt javasoljuk, hogy fektessen be egy minőségi facsaróba. Sok ügyfelünk egy olcsó tömegpiaci gyümölcscentrifugával kezdte a préselést és hamarosan abbahagyta olyan tényezők miatt, mint a tisztítás nehézségei vagy a rossz teljesítmény. Egy kiváló minőségű hidegen sajtoló prés két perc alatt tisztítható. Érdekes módon a prémium gyümölcsprések általában egyszerűbbek az összeszerelésben, csupán néhány nagyon tartós alkatrészt használnak (csavar, szita, kupak).
  2. A használat könnyebbsége
    Kicsi adagolócsővel, gyenge motorral, nehezen tisztítható alkatrészekkel vagy rossz tervezésű facsaróval valószínűbb tárolni és nem használni.
  3. Léhozam
    Ha gyakran gyümölcslevet készít, akkor ugyanabból a mennyiségből több gyümölcslé érhető el, ez idővel csökkenti a nyersköltségeket. A jól felépített facsarók magasabb nyomáson működhetnek, növelik a nyomóerőt és több lé képződik. Az olcsó facsarók nemcsak alacsonyabb hozamot eredményeznek, hanem gyakran darabos vagy habos gyümölcslevet is készítenek.
  4. A juicer élettartama
    Ha összehasonlítjuk az egyik legnépszerűbb márkából készült minőségi gyümölcscprést a kínai általános másolt facsaróval, akkor a különbség egyértelmű. A minőségi facsaró sokkal szilárdabb, sokkal tartósabb anyagból készül. Sokkal hosszabb garanciát és szükség esetén tartalék alkatrészeket is kínál. Az egyik dolog, ami nem nyilvánvaló, a motor különbsége.
    • The basic rule of thumb is to be careful if the juicer not only feels and looks cheap, but especially if it has a larger feeding tube (over 60mm in diameter). A larger feeding tube means the juicer is quickly filled with produce, and that can easily overwhelm a motor. Don't pay attention to watts, as that is only a measure of power consumed. Torque (twisting power) is the most important factor, and can only be judged through actual use and testing. We have tested many cheaper models which slow down when overwhelmed, or begin to emit a burning electircal smell.
    • Az alapvető szabály az óvatosság, nemcsak ha a facsaró úgy érzi és olcsón néz ki, hanem különösen akkor, ha nagyobb etetőcsővel rendelkezik (átmérője több mint 60 mm). A nagyobb adagolócső azt jelenti, hogy a facsaró gyorsan megtölti a terméket, és ez könnyen eláraszthatja a motort. Ne vigyázzon a wattra, mivel ez csak az elfogyasztott energia mértéke. A nyomaték (csavaróerő) a legfontosabb tényező, és csak tényleges felhasználás és tesztelés alapján lehet megítélni. Számos olcsóbb modellt teszteltünk, amelyek lelassulnak, ha túlterheltek, vagy égő elektrotermikus szagot bocsátanak ki.

VIDEO: Prémium és olcsó gyümölcsprés összehasonlítás

Melyik juicer tartalmazza az összes összetevőt?

A legtöbb embernek az egycsigás facsarót ajánljuk. Az ilyen típusú facsaró alacsony fordulatszámon, jellemzően 40-80 között működik, és a nagy nyomatékú motorral lassan és szilárdan nyomja meg a rozsdamentes acél szitát. A 10 000 fordulat / perc sebességnél nagyobb centrifugális modellektől eltérően nem hoznak létre oxidációt vagy habot. Az egyes csigás nyomók ​​enyhe hidegpréselése magas hozamot és teljes ízű gyümölcsleveket eredményez.

Csak néhány prémium gyümölcsprés márka található a piacon, mindegyik Dél-Koreából származik, ahol a facsaró kutatás és innováció központja található. Ezek között a márkák között a Hurom, a Sana, az Omega, a Kuvings és az Angel. Nagyon tetszetős a Sana hosszú garanciája és prémium kiegészítői, valamint stílusuk és teljesítményük. A Sana facsarók egy életre szóló szolgáltatási garanciát is nyújtanak.

ODŠŤAVŇOVAČE SANA
odšťavňovač Sana Juicer EUJ-828

Sana EUJ-828: Függőleges facsaró, amely kiválóan alkalmas gyökérzöldségekre is

 

Az összes Sana hidegpréselésű gyümölcslé magas léhozammal rendelkezik, és szinte pépmentes juice-t eredményez. De a Sana új, 828-as függőleges facsarója a legédesebb gyümölcslevet készíti, amelyet valaha kóstoltunk.

Az egycsigás facsarók kétféle formában léteznek: vízszintes és függőleges. A vízszintesek, mint például a Sana 707, jobban kedvelik a zöldeket és a gyökérzöldségeket, míg a függőlegesek kissé jobbak gyümölcsökkel és lágyabb összetevőkkel. Tesztelésünk során azonban nagyon elégedettek voltunk a Sana 828 gyökérzöldségek kapott eredményeivel. Úgy tűnt, hogy az újonnan kialakított csiga és szűrő a legjobb munkát végzi a sárgarépa lebontásában. Vak íz-tesztet végeztünk irodánkban az új 828-as és egy régebbi modellel, és meglepődve láttuk, hogy mindenki észrevette az édesség és a simaság különbséget a 828-as készülékkel préselt levek esetén.

rybízový džem

A Sana 828 nem csak a sárgarépa, a répa és a pasternák esetében volt hatásos. Hatékony gyümölcsprés az alma, a dinnye, a citrusfélék és a lágy gyümölcsök, például ananász, bogyók és ribizli esetén is. Ez magában foglal egy standard finom gyümölcsprés szűrőt, valamint egy durva gyümölcsprés szűrőt nagyobb lyukakkal. A durva szűrő hatékonyabb a lágyabb gyümölcsökkel, amelyekkel általában a legtöbb facsaró nem boldogul. Míg a levélzöldek a vízszintes gyümölcsprésben teljesítenek a legjobban, jó eredményeket kaptunk a spenóttal, különösen akkor, ha egy receptben összekevertük a gyökérzöldségekkel.

További kipróbálható dolgok:

  • házi diótej mandulaból vagy kesudióból
  • fagyasztott gyümölcsből származó szorbet a mellékelt homogenizáló szűrő segítségével
  • durva szűrővel gyümölcslé elkészítése házi lekvárhoz ribizliből, egresből vagy homoktövisből

 

odšťavňovač Sana Juicer EUJ-828

Új betöltőnyílás a gyümölcs könnyebb feldolgozásáért

Az új Sana 828 egyik vonzó tulajdonsága az átalakított betöltőnyílás. A biztonságos előírások korlátozzák az betöltőnyílás maximális méretét, tehát Sana a maximális méretet használja, és hozzátesz egy praktikus oldalsó tálcát. Miközben azt gondoltuk, hogy az oldalsó tálca csak kis dolgok, például bogyókhoz hasznos lesz, meglepően hasznos volt a spenóthoz is. Az oldalsó tálca kialakítása lehetővé teszi, hogy becsúsztasson egy marék bébi spenótot, majd tolja le a tolóval. A gyümölcscsap zárva tartásával több összetevőből is dolgozhat, és összekeverheti a gyümölcslé tartályban.

odšťavňovač Sana Juicer EUJ-828

A hidegen sajtolt gyümölcslé 24 órán keresztül tárolható

 

A nagysebességű centrifugális gépekből származó gyümölcslevektől eltérően, az egycsigás gyümölcsprésekből származó gyümölcslé, - például a Sana 828- , akár 24 órán át is tárolható a hűtőszekrényben. Ennek oka az, hogy a csiga 43 fordulat / perc sebességgel forog, ami korlátozza az oxidációt, és lassan, de erősen nyomja a levet. Esténként gyümölcslevet készíthet, és másnap reggel gyakorlatilag ugyanazt az ízt fogyaszthatja.

A Sana Store üzletben teszteljük az összes prémium facsarót (és olcsóbbat is). Kizárólag azokat kínáljuk, amelyek megfelelnek nemcsak a teljesítmény, hanem a megbízhatóság és a könnyű használat követelményeinknek is. Nincs egyetlen "legjobb" facsaró. Ez tényleg attól függ, hogy milyen levet szeretne készíteni és milyen gyakran. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Nyugodtan írjon nekünk az hu@eujuicers.com címre bármilyen kérdésével, és azonnal kapcsolatba lépünk Önnel az Ön igényeinek megfelelő ajánlásokkal.