Valódi vákuum van a tartályokban?
100%-os vákuumot valójában lehetetlen elérni a Földön. Ehhez a NASA laboratóriumi dolgozói jártak a legközelebb, 99,8%-kal. Ha elektromos szivattyút használ, akkor a levegő körülbelül 30-35%-át szívja ki a tartályból. A szivattyú automatikusan leállítja a szívást, amint eléri a -350 mbar negatív nyomást. A kézi szivattyú segítségével -500 és -600 mbar közötti negatív nyomást érhet el, ami az elszívott levegő 60%-ának felel meg. A vákuumérték attól függ, hogy milyen erős vagy, és hányszor tudsz pumpálni a szivattyúval. Még ha nem is sikerül elérnie a legmagasabb értékeket, amelyeket Chuck Norris elérne, ne aggódjon. A levegő eltávolítása a tartályokból vákuumnak minősül, és a légmentesen záródó edény azt teszi, amit a porszívózás után kell – vagyis hosszabb ideig frissen tartja az ételt és az edényeket.