Nem igényel hálózati csatlakozást, és esős időben közvetlenül a kertben is használható. Minden fém alkatrész, beleértve a csavarokat is, rozsdamentes acélból, a szűrőzsák pedig lavsanból készült. A lavsan egy tartós, mosható anyag, amely többször is használható és nagyon hosszú ideig tart. Szükség esetén cserezsák kapható webáruházunkban.
Hidraulikus házi gyümölcsprés VP-3S
Gyümölcsprés VP-3S otthoni gyümölcsprés zúzott gyümölcsök és zöldségek préseléséhez. Kapacitása 3 liter.
Termék leírása
Gyümölcsprés VP-3S otthoni zöldség és gyümölcs zúzó

A Fruit Press VP-3S házi prés kisebb mennyiségű gyümölcs és zöldség préselésére alkalmas - a préskosár kapacitása 3 liter. Egy préselési ciklus alatt 1,5-1,7 liter tiszta, minőségi gyümölcslevet nyerhet, amelyet azonnal fogyaszthat, pasztőrözhet (hőkezeléssel történő tartósítás) vagy felhasználhat szörp és bor készítéséhez.
Préselhet almát, körtét, szőlőt, ribizlit, egres, málnát, cseresznyét, tököt, ribizlit, szedret és hasonló, esetleg túlérett gyümölcsöket. Még a legdrágább csigás vagy kéttengelyes gyümölcscentrifugák sem tudnak megbirkózni az olyan túlérett alapanyagokkal, mint a lisztes alma! A gyümölcscentrifuga gyökérzöldségek és citrusfélék préselésére is alkalmas.
A bogyós gyümölcsökön kívül minden hozzávalót előzetesen reszelni, reszelni vagy aprítani kell, akár kézzel, akár konyhai robotgéppel vagy gyümölcsdarálóval. Ezért az almaborkészítő nem hasonlítható össze a hagyományos nagy almaborkészítőkkel, amelyek általában asztali méretűek, és amelyekbe az összetevők aprításához szükséges berendezéseket beépítettük. Egyszerűen fogalmazva, a Fruit Press VP-S3 inkább kisebb kertekbe való.
Egyes felhasználók a Fruit Press VP-3S gyümölcscentrifugát az elektromos gyümölcscentrifugával történő gyümölcscentrifugálás kiegészítéseként is használják - a gyümölcscentrifugából kikerülő hulladékot kipréseli, és maximalizálja az alapanyagokból származó hozamot. Ráadásul a gyümölcscentrifugából származó hulladékot semmilyen módon nem kell előkészíteni, közvetlenül préselhető. Az eredmény mindig kiváló minőségű, habmentes lé.
Ajánlott:
alma, körte, szőlő, ribizli, egres, málna, szeder, cseresznye, sütőtök, tök, tökfélék, ribizli, ribizli, fekete áfonya, fürtös szeder, gyökérzöldségek, citrusfélék, gyümölcslé, gyümölcscentrifugából visszamaradt pépek
Nem ajánlott:
leveles zöldségek, fűszernövények

Egyszerű és masszív

Hogyan működik?
- Az almát, körtét, sárgarépát, ananászt vagy sütőtököt először le kell reszelni vagy fel kell vágni. Ez történhet gyümölcsdarálóval, fadarálóval, konyhai robotgéppel vagy konyhai robotgéppel. Az aprító a legkevésbé munkaigényes módszer, és nagyobb mennyiségű alapanyag esetén nagy idő- és munkamegtakarítást jelent.
- A citrusféléket meg kell hámozni és kisebb darabokra kell vágni.
- A szőlő, az egres és a cseresznye legjobban burgonyapürével pépesíthető.
- A kisebb gyümölcsöket és bogyós gyümölcsöket (ribizli, málna, áfonya, szeder) közvetlenül is lehet préselni, de a jobb hozam érdekében érdemes előzetesen összekeverni vagy krumplinyomóval pépesíteni.
Az előkészített szemcséket egy préskosárba helyezik, amelyben egy szűrőzsák van elhelyezve. A pépből friss gyümölcslevet préselünk ki úgy, hogy egyszerűen elforgatjuk a kart az óramutató járásával megegyező irányba, hogy a tolótárcsát lefelé mozdítsuk.

Milyen hozamra lehet számítani?
A legtöbb gyümölcslevet azokból a friss alapanyagokból kapja, amelyeket közvetlenül a szüret után présel. A frissen zúzott alma hozzávetőleges hozama 50-70% lé (össztömegre számítva). Az idősebb, hosszabb ideig tárolt vagy a földről szedett almák 20-40%-os léhozamot adnak. Ez kevésnek tűnhet, de még mindig jó eredmény az elektromos gyümölcscentrifugákhoz képest, amelyek egyáltalán nem tudnak megbirkózni a lisztes almákkal.
A hozam növelése érdekében a következőket teheti: miután a lé kifacsarodni látszik, hagyja a gyümölcscentrifugát öt percig pihenni. Ezután fordítsa el a kart fél fordulattal. Ismét hagyja állni öt percig, és fordítsa el újra. Ismételje a folyamatot, amíg a lé ki nem folyik, és a kart nem lehet különösebb erőlködés nélkül elfordítani.

Könnyű karbantartás
Minden használat után öblítse ki a gyűjtőtálat a kifolyóval együtt és a préskosarat folyó víz alatt. Hagyja megszáradni vagy tiszta ruhával szárítsa meg. Csak akkor helyezze vissza az alkatrészeket a fa alapra, ha azok teljesen szárazak. Kézzel távolítsa el a szemcséket a szűrőzsákból, majd öblítse ki és hagyja megszáradni.
Főbb elemek
- minőségi anyagok: rozsdamentes acél és fa
- sokoldalúság: minden préselhető, kivéve a leveles zöldségeket
- feldolgozza a lisztes almát és más túlérett alapanyagokat
- a gyümölcsöket és zöldségeket előzetesen össze kell zúzni (pl. gyümölcsdarálóval)
- 50-70 %-os hozam friss nyersanyagokból
- 20-40 % hozam a tárolt nyersanyagokból
- a 3 literes kapacitás kisebb kertekbe is megfelelő.
- a lé azonnal iható vagy pasztörizálható
- a lé kiváló minőségű, tiszta és alkalmas házi lekvárok, szörpök és borok készítésére
- kompakt méret: a konyhában is használható (pl. a reszelt burgonyából a felesleges víz kipréselésére a burgonyapalacsintához).
- tartós szűrőzsák
A csomag tartalma
- keret
- fa talp csúszásmentes lábakkal
- karos orsó
- tolótárcsa
- préskosár (magasság 160 mm, átmérő 155 mm)
- lefolyótál kifolyóval
- 3 literes szűrőzsák
Paraméterek
- Gyártó
- Apple Press Ltd.
- Szín
- Rozsdamentes acél
az adott termékhez?
Hozzászólás
az adott termékhez?