sso

Hogyan válasszunk otthoni kenyérsütőgépet?

1. április 2020

Nagy vagy kicsi? Elég olcsó, vagy jó, ha többet fektet be? Hány dagasztóra lesz szükség? Válaszoljon a kérdésekre, ha úgy dönt, hogy otthoni péksége valódi segítséget jelent számára.

eujuicers
eujuicers
obsah chleba z obchodu
obsah chleba z obchodu

Ha rendszeresen süt, akkor a folyamat automatizálása hasznos. Ez kevesebb munkát és több időt jelent számodra, és könnyű megszokni. Az otthoni sütőipari termékek összekeverik az Ön alkotóelemeit, a tésztát és az órákat. Néhány óra múlva eljön a kész. Ugyanaz, mint a ruhaneműt a mosógépbe helyezni, és várni, amíg befejeződik.

  • A kenyérsütés fő oka az összetétel ellenőrzése. Hihetetlen, amit találunk az iparilag előállított kenyerekben. Mégis a kezdő is egészséges kenyeret süthet valódi forrásból, lisztből és vízből!
  • Egy másik ok a gluténmentes étrend - a csájádok és a glutén intoleranciájú emberek minden bizonnyal megmondják nekünk az igazságot, hogy nekik a kenyérkínálat nem sok és drága.

KENYÉRSÜTŐGÉPEK: ITT

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

Hány főre fog sütni?

Egyedül élsz egy partnerrel, vagy inkább otthon vagy? A pékség méretének kiválasztásakor vegye figyelembe a kenyér súlyát. 500–1800 g tartományban lesz.

  • Néhány pékség csak kis kenyeret süt, mások kicsi és közepes méretű kenyeret sütnek, és csak egy részüket a legnagyobb sütőkhöz tervezték.

Megjegyzés: A savanyú tészta hosszabb ideig tart (akár egy hétig). A nagyobb pékségeket tehát még kisebb háztartások is értékelhetik, ahol a kenyér nem eszik ilyen gyorsan.

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

Mennyi pénzt kell áldozni egy házi kenyérsütőre?

Két dologtól függ: milyen elképzelésed van az árról, és milyen gyakran sütni szeretné. Csak alkalmanként süt? Elég lehet egy olcsóbb pékség. Gyakran süt, vagy szeretne kísérletezni? Jobban fektessen be jobb minőségbe.

  • A drágább (elsősorban a prémium gyártók pékségeit) részletesen átgondolják, és okos hiányosságokkal bírnak, mint például a zajos vagy hiányos dagasztás és az anyag instabilitása. Használatuk tehát valódi kényelmet nyújt.
  • Ha gyakran süt, egy olcsó pékség, amely bizonyos kompromisszumokat igényel, visszatarthatja a használatát.

Megjegyzés: Az alacsony minőségű műanyagok magas hőmérsékleten történő sütéskor felszívódnak a környezetbe, és rákkeltő anyagokkal szennyezik a lakást. Ha műanyag, akkor megfelelő, de még jobb, ha a rozsdamentes acélt választja.

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

Egy vagy két dagasztó?

A legtöbb ember két dagasztóval ellátott pékséget választ, mert ez több tésztát eredményez. De az a háztartás is ajánlott, ahol kis kenyeret sütnek. A kis lakástulajdonosok a lehető legkisebb készülékeket keresik, de az egyetlen horog pékség külső méretei nem sokkal kisebbek, mint egy dupla horog. Két dagasztó akkor is ideális, ha a pékségben lévő tekercsek és más péksütemények dagasztására tésztát szeretne dagasztani, amelyet ezután a kemencében süt.

Megjegyzés: Ha szereti egy adott egypékségű pékséget, és csak apró kenyerek sütését tervezi, akkor biztosan elegendő lesz.

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

Hol lehet megtudni, hogyan süt a kenyérsütő?

Gondolkodhat úgy, hogy elolvassa az értékeléseket, vagy kérdést tehet fel a sütés-vitafórumon. De kap releváns információt?

  • Ha egy értékelő megemlíti a hiányos dagasztást, akkor ez nem automatikusan oka annak, hogy ne vásároljuk meg ezt a pékséget. Gyakori, hogy egy pékség kevés segítségre van szüksége a dagasztás során, és ezt a legjobb minőségű pékségben találja meg. Egyes felhasználók a dagasztás közben a tésztát közelebb mozgatják a dagasztókhoz, mások megtisztítják a lisztöt, amely a tartály oldalához tapad. De a pékség többi részének egyedül kell ezt megtennie - és erről törődsz.
  • Ha a felhasználók panaszkodnak elkobzott, túrós vagy befejezetlen kenyér miatt, a probléma nem a pékségben jelentkezik. Ennek okai a nyersanyagok rossz arányában (túl sok liszt, túl sok víz ...) vagy a program rossz kiválasztásában / beállításában vannak. Könnyű tévedni, például egy kis kenyér programjának kiválasztásakor, még akkor is, ha az az utasítások szerint közepes. A jó eredmények érdekében az is jobb, ha alacsonyabb hőmérsékleten sütjük hosszabb ideig, mint hirtelen. Biztos abban, hogy az értékelő nem ment sehova?
  • Néhányan "túl hosszú" programokat is figyelembe vehetnek. De a jó kenyérnek időre van szüksége. Elég hosszúnak kell emelkednie ahhoz, hogy középen 95 ° C-ra süssen, tehát nincs semmi rendellenes, ha a kenyér 3-4 órát vár.

Hasznos tanács: A tűhőmérő segítségével határozza meg a kenyér hőmérsékletét. Ha 95 ° C alatt van, akkor nem sütjük.

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

A teflont vagy a rozsdamentes acélt kell választania?

Könnyedén kiszoríthatja a kenyeret a Teflon edényből, de ez nem azt jelenti, hogy a rozsdamentes acél túl bonyolult ahhoz, hogy ezt a hátrányt elutasítsa.

  • A rozsdamentes acél tartály sokkal hosszabb élettartamú és tartósabb, mint a Teflon tartály. A rozsdamentes acélból való könnyű kihajtás érdekében hagyja azonban a kenyeret lehűlni.
  • A rozsdamentes acél biztonságosabbnak tekinthető a teflonhoz képest, ám nem kell aggódnia az otthoni pékségek egészségkárosodása miatt. A teflon mérgező anyagokat bocsát ki 260 ° C-ig, és nem haladja meg a sütőipari hőmérsékletet.

Tehát rajtad múlik: akarja, hogy még mindig meleg legyen a kenyér, vagy inkább a tartály korlátlan élettartamát részesíti előnyben?

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

A háztartási pékségek általában energiahatékonyak, így nem kell foglalkozniuk az inputokkal. A legnagyobb fogyasztás a sütési fázisban történik, de még mindig kb. Ötször kevesebbet fogyaszt, mint a kemence.

Ellenőrzés

Éppen ellenkezőleg, az az, hogy mennyit ellenőriz a pékséget, nagyon sok múlik. Az irányítás intuitív, vagy mindig harcolsz vele? Ideális esetben előzetesen kipróbálhatja a sütőbeállításokat, nézhet egy videót a gyártótól, vagy ellenőrizheti a használati útmutatót.

jak vybrat domácí pekárnu
jak vybrat domácí pekárnu

Üdvözli Önt a sok további funkció!

  • A legtöbb pékségnek van programja lekvárra (ezzel előkészítve mogyorókat, zsírt, sült teát ...).
    Elméletileg minden sütőipari berendezés gluténmentes sütéssel van felszerelve, de gyakran nem tehet kísérlet és hiba nélkül, mert ez nem olyan egyszerű, mint a búzaliszt. Ezért, ha tudja, hogy süt gluténmentesen, kérdezze meg a gyártót. Néhány pékség speciálisan testreszabott programmal rendelkezik, de a legjobb dolog az, ha meglehetősen szabadon állíthatja be a hőmérsékletet és az időt. Az ingyenes beállítással korlátlan lehetőségek vannak, bármilyen tésztát is süt.
  • Az erjesztési program akkor hasznos, ha házi joghurtot vagy tempeh sajtot akar készíteni. Használható savanyú növekedéshez. Szobahőmérsékleten is nő, de alkalmasabb 26-28 ° C-ra, amely biztosítja a pékséget a növekedés során.
  • Néhány pékség baguette formával érkezik.
    Egyes pékségek kínálják a ropogóságot.
  • Különösen a savanyú sütéshez többfázisú kovácsolás szükséges. Az erjedési folyamat javítja a kovász minőségét.
  • A többlépcsős sütés pozitív hatással van a kenyér ízére.
  • Korlátlan kísérletek és egyetemes használat érdekében jobb, ha van egy pékség önkényesen állítható programokkal. Csak néhány ilyen létezik, többségük rendelkezik előre beállított programokkal.
    A munkaidőben vagy egy éjszakán át történő sütéshez tanácsos késleltetett indítópékséget választani. A pékségek viszonylag gyakoriak.

Ha bármilyen kérdése felmerül a kenyérsütéssel kapcsolatosan vagy a gép választását illetően, kérjük hívjon minket nyugodtan fel. 2010 óta forgalmazzuk a SANA kenyérsütőgépeket. Van tapasztalatunk, saját márkánk, saját szervízzel!

0036 70 678 8728
hu@eujuicers.com

KENYÉRSÜTŐGÉPEK: ITT

Egyetértek
###message