A kiszemelt magvakat célszerű előre beáztatni, hogy jobban és gyorsabban csírázzanak: öntsük egy pohárba, öntsünk 3/4-ig vizzel, zárjuk le a fedelet, és hagyjuk állni néhány órát. Ezután fordítsa az üveget a fedőre, és fejjel lefelé helyezze a poharat az állványba, hogy az utolsó vízmaradványok is lefolyhassanak. A következő napokban a reggeli és esti öblítést szüretig folytassuk: mindig öntsön vissza vizet a pohárba (a fedő fölé), hagyja állni pár percig, fordítsa le a fedőre és helyezze vissza az állványba. A csírák a vetőmag típusától függően 5-8 nap múlva válnak fogyasztásra. Minden csírázás után mossa el az üveget és a fedelet egy tégelyben, vagy tegye a mosogatógépbe.
Anyagok:
- átlátszó üvegdoboz (750 ml)
- fedő nem veszélyes eloxált alumíniumból (élelmiszerekkel nem reagál)
- rozsdamentes acél fedőfonat