sso

Készíts otthon frissen őrölt lisztet

7. szeptember 2019
wheat-field-wheat-cereals-grain-39015
wheat-field-wheat-cereals-grain-39015

A boltok polcain a liszteszacskón látható képeken tényleg nyönyörűen mutat a búza, de az étkezési gabona jónéhány megállón átmegy mielőtt liszt formájában a bolotok polcaira kerül. Mivel a búzacsírában található olajok oxidálódnak, és megavasodnak, ezért első lépésként a rostban gazdag korpás bevonat és a tápláló búzacsíra kerül eltávolításra. Az "egészséges" fehér szín eléréséhez a gabonát peroxiddal, vagy klórgázzal fehérítik, a rothadás megakadályozására olyan tartósítószerekkel kezeli, mint a nátrium benzoát. Mindent összevetve a búza több, mint 30 különböző eljáráson megy keresztül, amíg liszt fromájában a boltokban megvásárolható lesz. 

 

Depositphotos_47243845_original
Depositphotos_47243845_original

A kereskedelmi forgalomban kapható liszt, és a friss, teljes kiőrlésű liszt összehasonlítása olyan, mintha az almát hasonlítanánk a narancshoz. Ha mindig frissen készítjük a lisztet, akkor annak nincs ideje megavasodni, vagy megrothadni. Mivel nem használunk sem fehérítőket, sem tartósítószereket, az íze sokkal teltebb, táplálóbb, megőrzi a gabona eredeti ízét. A bolti lisztektől eltérően a textúrája sokkal lágyabb és finomabb, olyanfajat édességgel, melyet a bolti liszteknél soha nem tapasztalhatunk. Különböző fajtájú gabonnákkal is kísérletezhetünk, mint például zab (hántolatlan zab), rizs, tritikálé, kamut, tönköly, hajdina, árpa, rozs, köles, teff, quinoa, amaránt, cirok, szójabab, és kukorica.

 

20880_mlynek-na-obili-sana-otevrena-nasypka
20880_mlynek-na-obili-sana-otevrena-nasypka

Igazán könnyű saját lisztet készíteni otthon. Csak öntsd a gabonát a malomba, és figyeld, ahogy távozik a friss liszted. Ehhez ajánljuk Neked a Sana őrlőmalmot, amely amellett, hogy egy gyönyörű készülék, a legjobb minőségű, környezetbarát erdőgazdálkodásból származó bükkfából készült. A 360 wattos elektromos motornak köszönhetően a készülék elegendő erővel rendelkezik a búza és más száraz gabona gyors és csendes őrléséhez, akár 100g/ perces sebességgel. A 85mm-es őrlőkövek korund és kerámia keverékéből készültek, ami rendkívüli tartósságot, és erőt eredményez. A liszt finomságát a gabona örlő kar elfordításával be lehet állítani. A durvább liszttől az egészen finom süteménylisztig a Sana őrlőmalommal minden lehetséges. A berendezés Németországban kerül gyártásra, a 12 éves garancia pedig biztosítja, hogy ez a malom a konyhád lelke lesz jónéhány évig . 

 

Egyetértek
###message